منتدى mosta التحضير للبكالوريا التحضير لشهادة التعليم المتوسط و الابتدائي برامج دراسة
اهلا و سهلا بك زائرنا الكريم سرتنا زيارتك فاهلا و سهلا بك

ندعوك للتسجيل معنا اذا كنت غير مسجل لانه هناك بعض المنتديات لا تظهر للزوار
اما اذا كنت مسجل لدينا سابقا فسجل الدخول

اذا كنت مسجل و نسيت كلمة السر راسل الادارة

منتدى mosta التحضير للبكالوريا التحضير لشهادة التعليم المتوسط و الابتدائي برامج دراسة

شهادة البكالوريا 2014 BAC وشهادة التعليم المتوسط BEM 2014 وشهادة التعليم الابتدائي 5eme2014
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 فراخ مشوية بالفرن

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ilhame-dz
Admin
Admin
avatar

انثى عدد المساهمات : 4515
نقاط : 8846
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 17/07/2010
العمر : 25
الموقع : http://mosta27.123.st
المزاج : رايقة

مُساهمةموضوع: فراخ مشوية بالفرن    الأربعاء مارس 09, 2011 8:55 pm

طريقه عمل فراخ مشويه بالفرن

المقادير:

1 فرخه (4 قطع)
1 بصله كبيره
ملح-فلفل-زعتر ناشف-بهارات فراخ"جاهزه عند العطار"-روز مارى او بيسموه اكليل الجبل"من عند العطاربرضه"-واخيرا وليس اخرا ورق لورى



الطريقه:

1-بتاخدى الفرخه وتقطعيها 4 قطع وتغسليها كويس بماء ودقيق, وبعدين تحطي الفراخ ف مصفاه وتسيبيها تنزل المايه
2-تقطعى البصل ترنشات صغيره, وتحطى عليها الملح والفلفل والزعتر وبهارات الفراخ والروز مارى , وتدعكيهم بايدك خمس دقايق (( والدعك هو سر الوصفه))
3-تجيبى قطع الفراخ وتحشيها يالبصل من تحت الجلد , وتحطى بصل من فوقها وتحتها
4-تحضرى قطعه فويل"ورق قصدير او الومنيوم" وتحطى عليها شويه بصل من بتاعنا المتبل وحوالى 4 ورقات من ورق اللورى, وبعدين تحطى عليها الفراخ وتقفلى ورق الفويل باحكام
5-تدخليها الفرن "متوسط الحراره , على الرف اللى ف النص , وتسبيها حوالى ساعه الا ربع
6-بعد مرور الوقت تفتحى ورق الفويل, وتشغلى الشوايه عشان تحمر الوش
7-اما الخطوه الاخيره انك تجيبى قطعه صغيره من ورق الفويل وتحطى عليها شويه زيت صغيرين , وتغمسى فيها قطعه فحم ساخنه, وتحطيها بين قطع الفراخ, وتقفلى على الفراخ كويس جدا بورق الويل , عشان تاخد الطعم
وبس كده...... بس انتى ممكن كمان تقطعى تحت الفراخ بطاطس بتكون جميله برضه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mosta27.123.st
يسور
عضوة جديدة
عضوة جديدة


عدد المساهمات : 2
نقاط : 2216
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 03/03/2011

مُساهمةموضوع: تسلمى ياقمر   الخميس مارس 24, 2011 12:34 pm

جزاكى الله خير وصفه هايله هجربها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فراخ مشوية بالفرن
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى mosta التحضير للبكالوريا التحضير لشهادة التعليم المتوسط و الابتدائي برامج دراسة  :: الطبخ :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: