منتدى mosta التحضير للبكالوريا التحضير لشهادة التعليم المتوسط و الابتدائي برامج دراسة
اهلا و سهلا بك زائرنا الكريم سرتنا زيارتك فاهلا و سهلا بك

ندعوك للتسجيل معنا اذا كنت غير مسجل لانه هناك بعض المنتديات لا تظهر للزوار
اما اذا كنت مسجل لدينا سابقا فسجل الدخول

اذا كنت مسجل و نسيت كلمة السر راسل الادارة

منتدى mosta التحضير للبكالوريا التحضير لشهادة التعليم المتوسط و الابتدائي برامج دراسة

شهادة البكالوريا 2014 BAC وشهادة التعليم المتوسط BEM 2014 وشهادة التعليم الابتدائي 5eme2014
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

  طبخات سهله للمبتدئين ، طبخات سهله التحضير ، طبخات سهله وسريعه بالصور ، 2011 ، 2012

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
@سوسو@
مشرفة عامة
مشرفة عامة


عدد المساهمات : 649
نقاط : 3118
السٌّمعَة : 5
تاريخ التسجيل : 14/03/2011

مُساهمةموضوع: طبخات سهله للمبتدئين ، طبخات سهله التحضير ، طبخات سهله وسريعه بالصور ، 2011 ، 2012   الجمعة يوليو 22, 2011 9:26 pm

أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين

1/بذنجان محمر يجنن و نغير عن الروتين




المقادير :
2/ حبة بذنجان رومي ( حسب عدد الأفراد )
زيت للقلي

التـتـبـيـلة :
بصل مفروم مع طماطم معصورة وملح وفلفل

للتغطية :
1\2 كوب دقيق
بيضة
1\2 كوب لبن

الطريقة :
1- يـقــشــر البـذنـجـان الـرومـي ويـقـطـع إلـي شـرائـح .
2- يـتـم وضـعـه فـى التـتـبـيلة .
3- يـتـم خـلـط 1\2 كــوب الـلـبـن مـع الـبـيـضـة .
4- يـتـم وضـع الـبـذنـجـان فـى الدقـيـق ثـم الـلـبـن بـالـبـيـض ثـم الـدقـيـق مـرة أخـري .
5- يـتـم التـحـمـيـر فـى الـزيـت حـتـي الإحـمـرار .


مكرونة مع لحمة بتلو


المقادير :
لحمة بتلو شرائح ( علي حسب عدد الأفراد )
مشروم
2 بصلة
4 معالق زيت
مكرونة مسلوقة ( يفضل مكرونة ألوان )
ملح وفلفل وتوابل مشكلة
علبة كريمة لبانى
فلفل ملون ( أحمر , أصفر , أخضر )

الطريقة :
1- تتبل اللحمة بالبصل والملح والفلفل وتترك فى التتبيلة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم .
2- تقطع البصلة والفلفل الألوان والمشروم إلي حلقات .
3- يوضع الزيت علي النار ونضع بعد ذلك البصل حتى الإحمرار ثم الفلفل الملون وأخيرا المشروم مع الملح والفلفل وتوابل .
4- توضع اللحمة البتلو وتشوح ثم نوطى النار علي اللحمة حتى يتم النضج .
5- يتم وضع الخليط علي المكرونة المسلوقة .

فراخ بالكاري



المقادير :
فراخ مقطعة مكعبات
معلقة كاري وملح وفلفل
2 معلقة زبدة
جزر مقطع دواير
فلفل رومي الوان
بصل
معلقتين دقيق

الطريقة :
1- نسيح الزبدة علي النار ونقوم بتشويح الخضار ( البصل والفلفل الرومي والجزر ) لحد ما يدبل وبعدين نحط الدقيق والملح والفلفل .
2- نشوح الفراخ علي النار مع الكاري فى وعاء أخر .
3- يتم وضع الخضار علي اللحمة بعد تشويحها وتركها حتى النضج .

صينية بطاطس بيورية باللحمة المفرومة



المقادير :
2 بطاطس وسط مسلوقة
لحمة مفرومة معصجة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
معلقة زبدة
جبنة موزاريلا

الطريقة :
1- اهرس البطاطس مع اللبن والبيض والزبدة والملح والفلفل .
2- اضع فى صينية فرن طبقة من البطاطس وطبقة لحمة مفرومة وهكذا وفى النهاية الجبنة وندخلها الفرن لكى تسيح الجبنة .


ريش ضانى



المقادير :
ريش ضانى ( حسب عدد الافراد )
بصل , فلفل , ثوم مفروم
1\2 كوب كوكاكولا
3 معالق عسل نحل
1 معلقة صويا صوص

الطريقة :
1- تقطيع البصل ووضع ريش اللحمة بالخلطة وهى ( فلفل وملح وبصل مفروم وثوم مفروم ).
2- تحمير الريش بالطاسة وعليها فلفل لحد التشويح اوى .
3- نحط الكوكاكولا وصويا صوص وعسل النحل علي اللحمة ويتم التسوية .

جلاش صغير بالفراخ



المقادير :
بواقي فراخ
بصلة
1 معلقة صويا صوص
فلفل أسود
ورق جلاش
زيت غزير للتحمير
طبق به ماء

الطريقة :
1- تقطيع بصلة ناعم اوى ونطة فى الزيت فى طاسة والصويا صوص ونحط الفراخ عليهم مع فلفل أسود تتشوح ( ممكن وضع مشروم علي الخليط )
2- ناخد ورقتين جلاش ونحشى بالفراخ ونلف الجلاش وفى الاخر نبله مياه خفيف عشان يلزق كويس .
3- تحمير صوابع الجلاش فى زيت غزير .

مكرونة مسلوقة بالخضار



المقادير :
مكرونة مسلوقة
بصل
جزر
كوسة
فلفل ملون ( أخضر , أحمر , أصفر ) او لون واحد الى موجود
صويا صوص
زبدة

الطريقة :
1- يقطع البصل وباقى الخضار .
2- يوضع البصل في الزيت مع الخضار مع التقليب مع الصويا صوص والتشويح .
3- تسيح الزبدة مع المكرونة المسلوقة .
4- عند انتهاء نضج الخضر تفرغ محتوياتها علي المكرونة .

كرات البطاطس المحمرة



المقادير :
2 حبة بطاطس مسلوقة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
زبدة
معلقة دقيق

للتغطية :
بقسماط وبيض

الطريقة :
1- تسيح الزبدة وتوضع مع البطاطس بعد هرسها مع وضع الملح والفلفل وكمية من الدقيق مع اللبن والبيضة .
2- يتم ترك الخليط حتى يبرد .
3- يتم عمل كرات من البطاطس ووضعها فى البيض ثم البقسماط ثم التحمير فى زيت غزير .

كفتة محمرة



المقادير :
1\2 كيلو لحمة مفرومة
بقدونس
ملح وفلفل
بصلة
توابل مشكلة
شوية جنزبيل , جوزة الطيب , قرفة ( لمن يرغب فى إضافة طعم جديد )

الطريقة :
1- تفرم البصله مع البقدونس مع الملح والفلفل والتوابل جميعها وتخلط باللحمة المفرومة .
2- للحصول علي طعم يجنن ترك العجينة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم فى الثلاجة .
3- يتم تشكيل اللحمة علي شكل كرات ةتحميرها فى الزيت ولكن ليس علي نار عالية عند وضع الكفته تخفض النار حتى النضج .

بيكاتا بالمشروم



المقادير :
لحمة بتلو
مشروم
1\2 كوب كريمة لبانى
2 معلقة زبدة
معلقة دقيق ( لتعطى سماكة للخليط )

للتـتـبـيلة :
بصل وملح وفلفل

الطريقة :
1- تتبل اللحمة بمياة البصل مع الملح والفلفل .
2- تسيح الزبدة علي النار ونضع اللحمة ونشوحها مع وضع المشروم ثم معلقة الدقيق ثم الكريمة مع التقليب .
3- يتم تغطية الوعاء حتى النضج . ( لا تأخذ وقت فى النضج ).



سندوتشات سوسيس تجنن



المقادير :
كيس سوسيس
1 طماطم
1 فلفل رومى
1 بصلة
ملح وفلفل
عيش فينو
3 معالق زيت
صوص حار

الطريقة :
1- يقطع السوسيس إلي دواير .
2- يقطع البصل والفلفل والطاماطم قطع صغيرة .
3- يوضع الزيت فى الطاسة مع وضع البصل وتشويحه ثم الفلفل وتشويحة ووضع السوسيس مع الملح والفلفل والصوص الحار .
4- فى النهاية قبل النضج التام يتم وضع الطماطم .
5- يتم وضع الخليط بالعيش الفينو .

فراخ محشية بالجبنة



المقادير :
1\2 كيلو فراخ صدور
جبنة نستو
ملح وفلفل وبصل ( للتـتـبـيلة )
بيض ودقيق وبقسماط ( للتـغـطية )

الطريقة :
1- يتم تتبيل الفراخ جيداً .
2- تقطع الصدورمن النصف مثل السندوتش ويتم وضع الجبنة النستو من الدالخ مع الضغط علي الفراخ جيداً .
3- يتم وضعها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط .
4- التحمير فى الزيت حتي الإحمرار .


اتمنى ان تعجبكم وتكون مرجع لكم عند الحاجة

________________________________________________________________________________________
[b][size=16][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/b][/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ilhame-dz
Admin
Admin
avatar

انثى عدد المساهمات : 4515
نقاط : 8846
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 17/07/2010
العمر : 25
الموقع : http://mosta27.123.st
المزاج : رايقة

مُساهمةموضوع: رد: طبخات سهله للمبتدئين ، طبخات سهله التحضير ، طبخات سهله وسريعه بالصور ، 2011 ، 2012   السبت يوليو 23, 2011 9:35 am

تسلمي حبيبتي على هخذا الملف الكامل المتكامل

سلمت يداك حبيبتي

________________________________________________________________________________________
-----------------------------------------------------------
إيميل الإدارة للتواصل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

------------------------------------------------------------
لطرح اقتراحاتكم و مشاكلكم يرجى الضغط على الرابط الاتي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

------------------------------------------------------------
علبة الدردشة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mosta27.123.st
زكيا
عضوة جديدة
عضوة جديدة


عدد المساهمات : 15
نقاط : 2228
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 04/03/2011

مُساهمةموضوع: رد: طبخات سهله للمبتدئين ، طبخات سهله التحضير ، طبخات سهله وسريعه بالصور ، 2011 ، 2012   السبت سبتمبر 17, 2011 11:37 am

تسلم ايديك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طبخات سهله للمبتدئين ، طبخات سهله التحضير ، طبخات سهله وسريعه بالصور ، 2011 ، 2012
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» جواكت حلوة
» المادة وتحولاتها شرح رائع للدرس بالصوت والصورة
» افتراضي حـصريـا - أهداف مباراه الاهلي × انبي في الدوري المصري
» عالم الالوان_اللون الاحمر ملك الرومانسية واميرالشهية
» لن نرضى بغير كأس اسيا2011

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى mosta التحضير للبكالوريا التحضير لشهادة التعليم المتوسط و الابتدائي برامج دراسة  :: الطبخ :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: